Kreatywnym być – ciastka z parówką

Umówmy się – sporej dawki kreatywności to przedsięwzięcie nie wymaga,
ale skutecznie zajmuje czas i małe rączki testerów, zachęca do kulinarnych wyzwań oraz uczy współpracy, a o to przecież chodzi. A wszystkim przeciwnikom glutenu
i radykałom z gatunku eko mówimy – luz, codziennie tego nie jemy.

IMG_20150909_172137IMG_20150909_172805
(C) 3miastookiemmamy.wordpress.com

A zatem – potrzebna jest paczka parówek albo i dwie, opakowanie ciasta francuskiego, nagrzany piekarnik, pędzelek i miseczka z wodą oraz oczywiście
deski dla małych pomocników oraz ich wcześniej dokładnie umytych rączek.
No i działamy !

IMG_20150909_172101IMG_20150909_172257

(C) 3miastookiemmamy.wordpress.com

Dla bardziej wyrafinowanych kulinarnie smakoszy – można dodać do środka ser żółty, paprykę, kabanosa albo zamiast parówki użyć kawałki banana, owoce … Jednym słowem – wszystko co się upiecze i będzie smakowało.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s